chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: Думати потрібно не про дах Верховної Ради, а про її якісне функціонування

06 червня 2018 о 15:20

Верховну Раду перед можливим перенесенням з Києва в інше місто варто було б на третину скоротити.

Таку думку в ефірі ObozTV висловив лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна”  Микола Томенко.

“Думаючи про перенесення парламенту, я б однозначно скоротив його склад. У нас на референдумі люди проголосували за 300 депутатів, і я не розумію, навіщо нам 450. Я би оптимізував структуру. Тоді б ми почали не з даху, а змісту і ролі українського парламенту, і перетворили б його з пострадянської Верховної Ради на функціональний європейський парламент. Тому краще почати з депутатів, а дахом вже завершимо”, – зазначив політик.

Нагадаємо, що до кінця літа у Верховній Раді планують реставрувати купол. Виконання робіт обійдеться державі в близько 7,5 млн грн.

При цьому Микола Томенко вважає, що столицю варто було б звільнити від обласних установ.

“Я пропонував почати з області. У нас парадоксальна історія, коли центр міста займає обласна рада, обласна адміністрація. У мене питання, а чому вона в Києві керує? Чому не в Білій Церкві або Броварах? Я б дійсно розвантажував, але не так як пропонував Саакашвілі, щоб в степу в Черкаській області побудувати бункери. Це трохи з серії фантастики”, – вважає лідер партії Громадський рух “Рідна країна”.

Крім того, він зазначив, що подібна практика існує в усьому світі.

“Судову владу точно виносять. Теоретично парламент теж можна подумати, куди його перенести. А, наприклад, в центральній частині Києва зробити музеї і таку інфраструктуру”, – додав Микола Томенко.

Розділи: Політика

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути