chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні оберуть нового голову УПЦ МП

13 серпня 2014 о 09:48

Сьогодні відбувається Собор єпископів Української Православної Церкви Московського патріархату, на якому оберуть Предстоятеля церкви.

Інтронізація нового глави церкви відбудеться 17 серпня. 

Обрання предстоятеля пройде у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі у трапезній палаті у Храмі преподобних Антонія і Феодосія. Голосування буде проходити таємно, в бюлетень внесені імена всіх 74-х діючих єпископів. У Соборі також візьмуть участь 9 позаштатних єпископів, які зараз знаходяться на спокої. 

Голосування буде проходити у два тури: у першому турі з 74-х єпископів буде визначено три кандидатури, а в другому турі з цих трьох кандидатур буде обраний предстоятель УПЦ МП.

Серед претендентів на пост глави УПЦ МП найчастіше називають митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, який з лютого є місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри. 

Повноправним головою Української Православної Церкви новообраний Київський митрополит стане лише після отримання благословенній грамоти від Московського патріарха і після урочистої інтронізації. Ми очікуємо, що на інтронізацію новообраного предстоятеля зостануться делегації інших Помісних Православних Церков.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути