chrome firefox opera safari iexplorer

Соціальні мережі є загрозою для водіїв — дослідження

14 серпня 2014 о 15:31

Майже 25% відсотків молодих водіїв в Європі користуються соціальними мережами під час їзди.

Про це свідчать дані дослідження за замовленням відомого автомобільного концерну, під час якого було опитано 7000 водіїв у віці 18-24 років, які володіють смартфонами.

Як йдеться в повідомленні, яке цитує Німецька хвиля, Німеччина за його результатами опинилася на першому місці (35%). Далі йдуть Великобританія (32%), Бельгія (26%), Румунія (25%), Франція (23%), Італія (21%) та Іспанія (8%).

Багато хто з водіїв, керуючи машиною, не тільки читають повідомлення в соціальних мережах, але також роблять селфі. Наприклад, у Німеччині в цьому зізнався майже кожен третій респондент.

У разі аварії така світлина може виявитися останнім фото в життя, а також призвести до загибелі інших учасників руху та іншим трагічних наслідків. Експерти з безпеки руху попереджають, що кожен селфі відволікає водія в середньому на 14 секунд, а побіжний перегляд нових повідомлень в стрічках соціальних систем — на 20 секунд.

При швидкості в 100 кілометрів на годину за цей час автомобіль проходить шлях, що дорівнює довжині п'яти футбольних полів.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути