chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві введуть похвилинну тарифікацію оплати паркування

01 серпня 2014 о 12:13

У Києві введуть похвилинну тарифікацію оплати паркування. Платити доведеться за допомогою ільного додатку на і, а поповнити рахунок можна через будь-який термінал або за допомогою банківської карти. 

Про це повідомив директор «Київтранспарксервісу» Мурат Магомедов.

«Ми зараз розробляємо додаток для смартфонів, за допомогою якого можна буде паркуватися, — пояснює Магомедов. — Працювати вона буде дуже просто. Закачавши додаток на телефон, водій повинен буде зареєструватися, вписавши номер своєї машини. І коли він буде паркуватися, при включенні програми буде включатися щохвилинна тарифікація. Ви будете платити за тарифами міста в режимі онлайн. Тобто, якщо ви встанете в другій зоні, де вартість години паркування — 7 грн, і простоїте там всього півгодини, то і заплатите відповідно 3,5 грн. Коли ви вимкніть програму, тариф перестане нараховуватися». 

Паркувальників планують перевести в контролери, роздавши телефони з програмами для перевірки оплати стоянки. 

«Вони будуть перевіряти, чи сплатив водій за паркування за допомогою свого телефону. Відправивши повідомлення з номером машини, їм в режимі онлайн буде повертатися відповідь — заплатив водій за паркування чи ні. Також ми думаємо про популярному в Європі варіанті контролю за оплатою паркування — коли спеціальна машина їздить по місту, як муніципальна поліція, сканує номери автомобілів і бачить, заплатив водій чи ні», — розповідає Мурат Магомедов. 

Все це буде працювати, вважає директор «Київтранспарксервісу», якщо буде введена відповідальність за несплату парковки: «Сьогодні у нас передбачений штраф у розмірі 176-204 грн за несплату паркування, але не прописана процедура стягнення цього штрафу. Тому ми вже зараз підготували поправки до закону і будемо подавати їх на погодження Верховної Ради». 

У планах на майбутнє у підприємства повторити досвід Європи з резервом парковок. «Там водії, які бажають припаркуватися в центрі міста, бачать в режимі онлайн, де є вільні місця. Цим досвідом можна було б скористатися і в Києві. Адже дуже багатьом водіям доводиться проїхати кілька кіл по центру, перш ніж знайти для свого автомобіля місце», — пояснив Магомедов.

Джерело: Моє місто
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути