chrome firefox opera safari iexplorer

У Росії закриють тимчасові пункти для біженців з України

11 серпня 2014 о 16:35

Федеральна міграційна служба Росії планує закрити всі пункти тимчасового розміщення для біженців з України. 

Як повідомляє російська інформагенція «РИА Новости» з посиланням на проект постанови російського уряду, зокрема йдеться про пункти в окупованому Криму, Бєлгородській, Брянській, Воронезькій, Курській, Ленінградській, Ростовській та Московській областях, а також у містах Москві, Санкт-Петербурзі та окупованому Севастополі, інформує Espreso.tv. 

«Міністерству Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих: вжити заходів щодо ліквідації до 1 вересня 2014 розгорнутих мобільних пунктів тимчасового розміщення з часом розподілення по суб'єктах Російської Федерації громадян України та осіб без громадянства; здійснювати централізоване перевезення громадян України та осіб без громадянства тільки в екстрених випадках <...>(главам регіонів) не допускати розгортання нових пунктів тимчасового розміщення», — йдеться в повідомленні. 

За даними російських ЗМІ, на цей час в Росії в пунктах тимчасового розміщення знаходяться майже 51,5 тис. біженців з України. 

Уточнюється, що влада регіонів отримає право в разі необхідності створювати пункти тимчасового розміщення біженців для розподілу їх по регіонах, але не більше ніж на три доби.

Джерело: Експрес
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути