chrome firefox opera safari iexplorer

Українці у світі провели Міжнародний Марш єдності проти тероризму

18 серпня 2014 о 11:52

У cтолиці США активісти зібралися біля Білого Дому та попрямували до Меморіалу Лінкольна з транспарантами «Зупиніть терор Путіна. Хто наступний?». За словами співорганізатора акції Анастасії Рибицької, метою протесту є привернути увагу світу до подій в Україні.

«Наш захід називається міжнародний марш проти тероризму. Ми будемо йти від Білого Дому до Меморіалу Лінкольна з транспарантом «Putin’s Terror. Who is next?» Також ми будемо маті на своїй спині цілі, які символізуватимуть, що будь-яка людина, будь-яка громада, може стати наступною мішенню тероризму. Метою акції є показати те, що Росія є спонсором тероризму. Марш і акція ініційовані Русланою Лижичко. Ми радо приєдналися до неї. Організовуємо це все в один день, і хочемо показати усьому світу, що українці об’єднані, за мир», – заявила Анастасія Рибицька.

Учасники маршу дізналися про марш із соціальних мереж.

«Я хочу сказати, що незважаючи на те, що у нас маленька група, ми знаходимося у столиці США, ми демонструємо, що і тут є українці. Ми нагадуємо про себе: більше 40 мільйонів людей страждає, і що Америка могла б допомогти нашій країні», – сказав учасник акції Володимир.

«На мою думку ці акції дуже важливі, щоб показати світу, що ми є. Що українці не тільки в Україні, українці не тільки думають, що Росія каже, що українці думають, а що українці мають свою думку і вони є усюди: вони ваші друзі, сусіди, студенти, співробітники. Тому, що відбувається в Україні важливо і для Америки, для приїжджих тут і для всіх», – відзначила учасниця маршу Ірина.

«Я прийшов сьогодні сюди, тому що хочу підтримати український народ, людей, через своє професіональне ремесло – фотографію. Показати через свій об’єктив, що тут роблять люди, що вони зібрались, що вони усі єдині, і що ми підтримуємо Україну, ми підтримуємо мир і виступаємо за мир а усьому світі», – сказав Вадим – один з учасників маршу.

В акції взяли участь і американці.

«Як американець я думаю, що це важливо продемонструвати підтримку Україні. Міжнародне співтовариство не повинно дозволяти на те, що виглядає як російська агресія на сході України. Люди у світі мають бути обуреними і показати, що це неприйнятно», – заявив учасник події Ендрю.

За словами співорганізаторів, марш відбувався одночасно у кількох країнах і містах одночасно: у Філадельфії, Торонто, Г’юстоні, Чикаго, Детройті.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути