chrome firefox opera safari iexplorer

До «Межигір’я» пустять екскурсійний теплохід

21 серпня 2014 о 17:00

У Києві відкривається екскурсійний маршрут на теплоході в резиденцію екс-президента України Віктора Януковича «Межигір’я».

Про це УНІАН повідомив директор державного підприємства «Адміністрація річкових портів України» Іван Шкирта.

За його словами, перший пробний рейс на теплоході «Яків Задорожний» вирушить в Межигір’я 22 серпня об 11.00 від Київського річкового порту.

Як сказав Шкирта, під час руху Дніпром екскурсоводи розповідатимуть пасажирам про ті чи інші визначні пам'ятки Києва, повз яких вони пропливатимуть. Також планується 40-хвилинна стоянка теплохода в Межигір’ї, під час якої бажаючі можуть зробити як самостійну, так і організовану екскурсію резиденцією екс-президента, для чого до їхніх послуг за окрему плату буде надано відкритий автобус. Після екскурсії пасажири теплохода вирушать в точку початку своєї подорожі.

Як відзначив Шкирта, квитки для дорослих в обидва боки коштуватимуть орієнтовно 150 грн, для дітей — орієнтовно 100 грн.

Водночас директор держпідприємства відзначив, що не виключені знижки у разі, якщо надходитимуть заявки від туристичних агентств або самостійних тургруп на організацію вояжу.

Планується, що теплохід ходитиме до Межигір’я три рази на тиждень — щоп'ятниці, щосуботи і щонеділі.

Джерело: УНІАН
Розділи: Туристичні новини

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути