chrome firefox opera safari iexplorer

6 та 7 вересня у Києві відбудеться музичний велофестиваль «Вело-Рок 2014» та веломарафон

01 вересня 2014 о 13:25

Мер Києва Віталій Кличко підтримав ініціативу громадської організації «Український гірськолижний клуб» щодо проведення у столиці музичного велофестивалю «Вело-Рок 2014» та веломарафону «Київська Сотка 2014». Відповідне розпорядження КМДА мер підписав з метою популяризації та розвитку фізичної культури, спорту, олімпійського руху та пропаганди здорового способу життя.

 Так, 6 вересня на киян та гостей столиці чекатиме музичний велофестиваль «Вело-Рок 2014». Зокрема, 9:30 до 11:00 відбуватимуться змагання шосе-спринт (швидкісний прийом) за маршрутом: перехрестя вул. Ягідної та проспекту Науки (старт) – вул. Ягідна – житловий масив в урочищі Самбурки (фініш).

З 12:00 до 17:00 на території Національного природного парку «Голосіївський» (плато над озером Дідорівка») триватимуть дитячі велоперегони та велоперегони з крос-кантрі та міні-даунхілу.

 7 вересня з 8:30 до 16:00 у Києві відбуватиметься веломарафон «Київська Сотка 2014». Стартуватимуть його учасники від парку Пушкіна – проспект Перемоги – Житомирська траса – с. Капітанівка – Буча – смт. Гостомель – с. Демидів – с. Нові Петрівці – вул. Богатирська – Оболонський проспект – Московський проспект – вул. Набережна-Рибальська – Поштова площа – вул. Сагайдачного – Контрактова площа.

 З 12:00 до 20:00 на гостей свята чекатиме культурно-розважальна програма та рок-концерт на Контрактовій площі.

 Головне управління МВС України в місті Києві забезпечить охорону громадського порядку, подбає про зупинку руху усіх видів транспорту на час проведення велозаходів, а також супроводжуватиме за маршрутом учасників змагань автомобілями ДАІ.

 Департамент охорони здоров’я організує чергування бригад швидкісної екстреної медичної допомоги та подбає про супроводження учасників змагань.

 Громадська організація «Український гірськолижний клуб» забезпечить дотримання правил благоустрою і його відновлення у разі необхідності.

 Департамент транспортної інфраструктури внесе зміни в роботу маршруту наземного пасажирського транспорту загального користування. Крім того, разом с управлінням ДАІ ГУ МВС України в місті Києва забезпечить недопущення паркування транспортних засобів у місцях проведення заходу.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути