chrome firefox opera safari iexplorer

На українську міліцію чекає реформа

19 вересня 2014 о 10:04

В Україні буде реформована міліція в поліцію. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив у своєму Facebook.

"У складі МВС буде поліція, сумніви відпали після сформульованої норми про «народної міліції» в недавньому законі про «особливому режимі» в ряді районів Донбасу. З цим погодилися всі учасники експертної групи — від громадських активістів до офіцерів міліції зі стажем: «Не хочемо асоціюватися з тією міліцією!», — написав Аваков.

Також він заявив про те, що Державна автомобільна інспекція більше не буде виконувати функції реєстрації транспорту і видачі водійських прав.

«ДАІ позбавиться від функції реєстрації транспорту, видачі водійських посвідчень, і буде здійснювати лише патрулювання національних автострад», — йдеться у презентації реформи.

При цьому функції Державної автомобільної інспекції та патрульної служби по охороні громадського порядку і безпеки дорожнього руху будуть об'єднані.

Крім того, будуть впроваджуватися різноманітні технічні засоби контролю за дорожнім рухом, що унеможливить корупцію в діяльності ДАІ.

«На місцевому рівні буде створена муніципальна поліція, яка буде мати подвійне підпорядкування: органам місцевого самоврядування і МВС, і буде виконувати виключно функції охорони правопорядку на вулицях міст і контролю за благоустроєм», — сказав він.

Зазначимо, після реформи до складу МВС увійдуть: народна поліція, Державна прикордонна служба, Міграційна служба, Національна гвардія і Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Джерело: DT.ua
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути