chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільша вишита мапа України прибула до Івано-Франківська

18 вересня 2014 о 17:08

Сьогодні, 18 вересня, до Івано-Франківська прибуло полотно-мапа України, яке подорожує містами. У кожному обласному центрі мешканці нитками вишивають на карті свою область. Завершити карту планують у Києві в день річниці Майдану. За задумом організаторів, карта символізує єднання українців.

Вишивати карту почали у Вінниці, повідомляє ZIK. 

В Івано-Франківську полотно встановили біля Ратуші. У місті вона буде впродовж двох днів, далі мапу передадуть мешканцям Хмельницького.

«Нам дуже приємно, що є патріоти в нашій державі, які організовують такі акції і передають їх з міста в місто, з області в область. Карта вже була у Вінниці, Миколаєві, Львові, а зараз мають можливість наші мешканці долучитись до такої хорошої справи, показавши, що Україна єдина. Українці споконвіку вишивають, український рушник є своєрідним оберегом, то ж я сподіваюсь, що ця карта буде оберегом для всією України», – розповіла співорганізатор акції Ірина Рабарська.

Долучившись до вишивання, кожен учасник культурно-мистецької акції «Україна разом» записується у спеціальний зошит. Таким чином організатори планують встановити національний рекорд з вишивання карти України.