chrome firefox opera safari iexplorer

Нацрада ініціює припинення співпраці НТКУ з «Euronews»

04 вересня 2014 о 15:44

Нацрада звернулася до різних державних органів із зверненням, в якому пояснила недоцільність співпраці з іноземним каналом Euronews через занадто високу ціну його продукту.

Про це під час прес-конференції розповів голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, передає кореспондент УНН.

Він зазначив, що за зверненням нардепів і Генпрокуратури, Нацрада перевіряла діяльність Національної телерадіокомпанї України щодо мовлення української версії «Euronews».

«Факти встановили, що на час проведення моніторингу за нормою ліцензії 30 хвилин на добу мовлення взагалі було відсутнім, що є порушенням»,- розповів він.

Водночас у ході цієї перевірки Нацрада виявила ще й інші проблеми, пов'язані із цим телеканалом — зокрема високу ціну за телепродукт і відсутність коштів у держбюджеті на його закупівлю.

«Гроші, які ми неефективно використовуємо за програмою Euronews, можуть бути спрямовані на фінансування іномовлення, яке може буде створюватися безпосередньо нашою державою. Тому м ухвалили рішення звернутися до зацікавлених органів, зокрема щодо Мінфіну і Президента України, щодо недоцільності співпраці з Euronews», — зазначив він.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути