chrome firefox opera safari iexplorer

Правнук Михайла Коцюбинського вже близько двох місяців в зоні АТО

05 вересня 2014 о 10:37

Поки у Чернігові готуються до відзначення 150-річного ювілею класика нашої літератури Михайла Коцюбинського (який відзначатимуть 17 вересня цього року), його правнук Ігор вже близько двох місяців воює в АТО під Луганськом, пише газета «День».

Ігорю Коцюбинському 49 років. Він очолює Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського.

Повістка нащадку письменника прийшла ще 17 березня, а із сьомого липня — він несе службу під Новоайдаром Луганської області.

«Чоловіку вдається подзвонити лише кілька разів на тиждень. Коротко повідомляє, що живий-здоровий і — все. Загалом зв’язок під Луганськом дуже поганий, — розповідає «Дню» дружина Ігоря Коцюбинського Наталія Коцюбинська. — Каже, що у військових на передовій та у нього особисто — високий морально-вольовий дух. Але легко на фронті не буває. Умови служби складні. Всі вірять у перемогу й готові боротися за неї до останнього. Єдине, що турбує чоловіка, — певна невизначеність команд: що робити далі, як діяти... Відверто зізнається, що не завжди керівництво дає чіткі та конкретні завдання».

 

 

Джерело: "День"
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути