chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні нотаріуси відзначають професійне свято

02 вересня 2014 о 10:53

Щорічно 2 вересня українські нотаріуси відзначають професійне свято – День нотаріату.

Свято встановлено в Україні «…ураховуючи значення нотаріальної діяльності в розбудові правової держави, сприянні громадянам, підприємствам, установам і організаціям у здійсненні їх прав та захисті законних інтересів, на підтримку ініціативи Міністерства юстиції України та Української нотаріальної палати…» згідно з Указом Президента України «Про День нотаріату» від 22 лютого 2010 р. № 211/2010.

Прем’єр міністр України Арсеній Яценюк привітав нотаріусів із святом, інформує прес-служба Секретаріату КМУ. Він подякував їм за працю і відданість справі та побажав успіхів, миру та безперервного вдосконалення.

«Нотаріат – це великий здобуток світової цивілізації, який відображає у своєму розвиткові становлення правової культури людства.

Нотаріуси є професіоналами високого рівня – кришталево чистими, з високим відчуттям обов’язку перед співвітчизниками, фахівцями, які поєднують у собі компетенції правознавця і соціального працівника. Адже у нотаріусів особливий суспільний статус: якщо судді вирішують спори, то нотаріуси прагнуть їх уникнути», – йдеться у вітанні.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство