chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні збірна України зіграє зі Словаччиною

08 вересня 2014 о 15:25

Сьогодні збірна України зіграє перший матч відбору ЧЄ-2016 проти Словаччини.

Київський матч проти Словаччини має стати першим і одним з найважливіших кроків нашої збірної на шляху до чемпіонату Європи у Франції.

Espreso.tv пропонує п'ять речей, які необхідно знати про сьогоднішній матч.

1. Словаччина — головний конкурент збірної України у боротьбі за путівку на чемпіонат Європи

На ЧЄ-2016 зіграють не 16 команд, як це було раніше, а 24. Збірна Франції — господарка турніру — вже забезпечила собі участь у чемпіонаті. Інші 23 збірні визначаться за цікавою схемою. Є дев'ять відбіркових груп. У фінальну стадію вийдуть по дві кращі збірні з кожної групи, а також краща команда з числа тих, що фінішували третіми. Інші вісім збірних, що посядуть треті місця, розіграють ще чотири путівки в матчах плей-офф.

Українці потрапили до групи C, де суперниками нашої збірної будуть команди Іспанії, Словаччини, Білорусі, Македонії та Люксембургу.

Не секрет, що головним фаворитом групи є збірна Іспанії. Україна і Словаччина — головні претенденти на другу сходинку. Саме тому наша команда повинна перемагати вже сьогодні.

2. Травмованих вистачає

Перед грою проти Словаччини лазарет нашої збірної переповнений. Не зіграють в матчі Коноплянка, Ротань, Гармаш, Хачеріді, Мандзюк, Гоменюк та Тимощук.

Головним лідером у складі збірної України залишається Андрій Ярмоленко.

3. Одна зірка на полі

Сьогодні на НСК «Олімпійський» на поле в складах обох команд вийде лише одна зірка світового рівня — гравець італійського «Наполі», словак Марек Хамшик.

Не хочеться ображати нашу збірну, але в складі України немає гравця такого калібру. За даними авторитетного сайту transfermarkt.de, словацький футболіст коштує 30 млн. фунтів. Хамшик є одним з найкращих гравців італійської Серії А.

4. Представники Прем'єр-ліги проти збірної легіонерів

Єдиним легіонером у складі збірної України є Анатолій Тимощук («Зеніт» Росія). Сьогодні він на поле не вийде, тому у складі нашої команди гратимуть лише представники УПЛ. У збірній Словаччини, навпаки, лише три гравці грають вдома — Йозеф Пьячик та Віктор Печовсі («Жиліна»), а також Ерік Чикож («Слован»). Більшість гравців збірної представляють німецькі, чеські, італійські, британські та російські клуби.

5. Букмекери

Попри велику кількість представників провідних європейських чемпіонатів у складі Словаччини, цю збірну не можна назвати грозою авторитетів. Словаки — європейський середняк. В рейтингу ФІФА збірна України посідає 22 місце, а Словаччини — 45.

Не забули про цей факт і букмекери, які впевнені в перемозі збірної України.

Україна — 1.62, нічия — 3.70, Словаччина — 5.50

Нагадаємо, що початок матчу — 21:45.

Нагадаємо, у Києві 8 вересня у зв'язку з проведенням матчу Україна — Словаччина з 20:45 до 21:45 станція метро «Олімпійська» буде закрита на вхід і вихід, крім того, в ніч з 8 на 9 вересня робота метро буде продовжена на 30 хвилин.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути