chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві пройшов 22-й «Пробіг під каштанами»

07 вересня 2014 о 19:05

В столиці України відбувся  22-й «пробіг під каштанами». Цей доброчинний захід провели у середмісті Києва 12 рік поспіль.

«Пробіг під каштанами» — це одна з наймасштабніших благодійних акцій в Україні, цьому святу була приурочена яскрава спортивна подія.

Спортивно-масове свято направлене на допомогу дітям з  вадами серця. Кошти, зібрані під час «Пробігу під каштанами», спрямовуються на придбання життєво необхідного медичного обладнання для Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

32

Сонячний день та чудовий настрій учасників різного віку додали цьому заходу особливої атмосфери та гордості за свою країну її цілеспрямованій молоді та поважної частини населення. Цьогоріч, ще до початку, на святі спорту ніде було і яблуку впасти. Розпочалося змагання забігом дітлахів віком від шести місяців до півтора року. Це дійство на ходунках було дуже захоплюючим та веселим для усіх учасників та глядачів. Потім естафету перейняли діти старшого віку та учасники-інваліди. Звичайно, основу легкоатлетичного забігу становила учнівська та студентська молодь. Ні відстань у 5000 метрів, ні велика різниця у віці, ні вади здоров’я усіх учасників змагань не вплинули на результати заходу. Не всі перемогли, але усі були дуже задоволені.

Особистим прикладом підтримки здорового способу життя другий рік поспіль виявилися команда громадської організації «Муніципальна ліга Києва» спільно з Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» та дружньою командою Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України на чолі з першим заступником голови освітянського Спорткомітету Володимиром Авраменком, які взяли активну участь у «Пробігу під каштанами» .

34

«Свято бігу демонструє єдність нашого народу. Єдність у прагненні до миру! Демонструє згуртованість та всебічну увагу суспільства до проблем дитячої смертності в Україні. Радісно усвідомлювати, що кожного року цей захід збирає все більше небайдужих учасників, які своїм активним способом життя підтверджують бойову здатність кожного українця відстоювати Україну, готовність захищати її і боротися за неї. А це найголовніше сьогодні, коли ворог намагається нас роз’єднати. Тому разом ми непереможні і здолаємо всі неприємності та негаразди!» — зазначив Володимир Авраменко після пробігу.

33

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути