chrome firefox opera safari iexplorer

Українці не зможуть зняти валюту з картки

01 вересня 2014 о 15:16

Видача готівки в межах України за електронними платіжними засобами, а також за валютними переказами з-за кордону на користь фізосіб без відкриття рахунку виплачується одержувачу тільки в гривнях.

«Постановою №540 Нацбанк з 2 вересня продовжує дію постанови №328, що діяла до 1 вересня, і вводить ще додаткові заходи для стабілізації ситуації на валютному ринку», — повідомили в прес-службі. Згідно з постановою регулятора, «видача готівкових коштів в межах України за електронними платіжними засобами, емітовані як резидентами, так і нерезидентами, здійснюється виключно в гривнях».

Крім того, Національний банк України подовжує обмеження на депозитному ринку і за операціями клієнтів з валютою, які діяли до 1 вересня, ще на три місяці.

Нагадаємо, Нацбанк для стабілізації ситуації на валютному ринку підвищив норму обов'язкового продажу валютної виручки до 100% і продовжив вимогу щодо обмеження строків розрахунків за зовнішньоекономічними контрактами до 90 днів, а також закріпив за собою право вимагати від банків призупинити проведення операцій клієнтів, що мають підвищений ризик їх використання в протиправних цілях. Крім цього, регулятор скасував штрафні санкції до банків за порушення економічних нормативів до 1 січня 2015 року та зобов'язав банки видавати валютні кредити юрособам та підприємцям виключно для оплати зовнішньоекономічних контрактів.

Джерело: Дело
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути