chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні створять міжвідомчий облік всіх поранених у зоні АТО

26 вересня 2014 о 12:44

В Україні створять міжвідомчий облік всіх поранених у зоні АТО. Відповідне доручення дав заступник Міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець під час засідання штабу.

Створити міжвідомчий реєстр всіх поранених військових та цивільних, які постраждали в зоні АТО, з метою їх подальшого супроводу та визначення потреб у реабілітації. Таке доручення дав заступник Міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець під час засідання постійно діючого штабу МОЗ України з питань організації медичного забезпечення за умов надзвичайних ситуацій.

Участь у засіданні штабу взяли представники Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України, Служби безпеки України,  Державної прикордонної служби, Державної санітарно-епідеміологічної служби, Державної служби з лікарських засобів, медичної служби штабу національного спротиву «Майдан», волонтери та інші.

Василь Лазоришинець нагадав, що держава на рівні Уряду зараз отримує значну кількість пропозицій від іноземних країн щодо готовності взяти на лікування чи реабілітацію постраждалих із зони АТО.

«Всі відомства мають сформувати списки пацієнтів, які потребують лікування за кордоном. І тут головне не забути про тих військових, які вже пройшли лікування в госпіталі, комісовані та знаходяться вдома. Вони не повинні бути залишені наодинці зі своїми проблемами», — наголосив Василь Лазоришинець.

Обговорюючи питання лікування за кордоном, учасники засідання поінформували, що медичні служби різних відомств зіткнулися з низкою організаційних проблем у контексті юридичного оформлення документів для виїзду за кордон та питаннями спроможності тих чи інших іноземних клінік поставити на ноги поранених. Відтак вже існують випадки, коли витрачені суттєві кошти на лікування за кордоном не давали позитивного результату.