chrome firefox opera safari iexplorer

Жирні молочні продукти — універсальний захист від діабету

18 вересня 2014 о 10:12

Якщо ви хочете захистити себе від діабету, потрібно включити в раціон молочні продукти з підвищеною жирністю. Як показало дослідження, слід споживати по 8 порцій сиру, масла, молока, вершків, а от від знежирених продуктів краще відмовитися, пише meddaily.ru з посиланням на The Telegraph. 

Жири з молочних продуктів корисніші інших насичених жирів. І саме вони можуть робити позитивний ефект. Вчені спеціально порівнювали людей, що споживали по 8 порцій молочних продуктів в день, і людей, що споживали максимум одну порцію. Перша група на 23% рідше стикалася з діабетом 2 типу. 

Одна порція передбачала 200 мілілітрів молока або йогурту, 20 грамів сиру, 25 г. вершків або 7 грамів масла. Загалом у дослідженні взяли участь приблизно 27000 осіб 45-74 років. За ними стежили 14 років. І протягом цього періоду близько 3000 зіткнулися з діабетом. Виявилося, 30 мілілітрів вершків, які випиваються в день, знижували ризик на 15%, а 180 мл йогурту — на 20%. Продукти з низьким вмістом жиру не допомагали уникнути діабету.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути