chrome firefox opera safari iexplorer

Вся правда про рафіновані продукти

14 квітня 2014 о 10:48

Рафіновані продукти, це продукти, які підлягали очищенню та обробці продукту внаслідок якого той втрачає поживні речовини та вітаміни.

Рафіновані продукти шкідливі тим, що вони здатні порушувати обмін речовин, а також пришвидшувати процес утворення каменів у жовчному міхурі. Існує цілий ряд рафінованих продуктів, які надзвичайно популярні у рядового споживача.

Наприклад, борошно вищого сорту, яке в очищеному вигляді містить в основному крохмаль, який очищений від усіх вітамінів та поживних речовин характерних для цільного зерна. Проте більшість випічки, яку нам пропонують або ми готуємо приготовані саме з такого борошна.

Те ж стосується і рафінованого цукру, який втрачає будь-яку поживність, проте цілком здатен стати причиною виснаженості організму. Рафінована олія у процесі обробки та очищення втрачає ті речовини, які допомагають їй довго зберігатись, тому виробники збільшують термін зберігання продукту за допомогою додавання інших компонентів.

Популярним очищеним продуктом є і очищений білий рис, який в процесі шліфування та обробки також перетворюється по суті у крохмаль.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути