chrome firefox opera safari iexplorer

10 рецептів щастя

16 жовтня 2014 о 12:14

Сьогодні відомий педіатр та телеведучий Євген Комаровський святкує день народження. Йому виповнилось 54 роки, повідомляє Galnet з посиланням на ДеПо.

У медицині працює більше 25 років. Автор численних книг із рекомендаціями про те, як зберегти здоров’я дитини. Його популярність багаторазово зросла після виходу в телеефір проекту «Школа лікаря Комаровського».

Ось 10 рецептів щасливого життя від іменитого лікаря:

1. Любов до дітей не має жодного зв’язку з кількістю модних і теплих ганчірок, з дорогими іграшками, з цукерками й ананасами. Любов – це спілкування, спілкування, яке ставить за мету дати дитині відповіді на елементарні запитання про те, що таке добре і що таке погано. І хочеться нам того чи ні, але так уже влаштований світ: годувати, одягати, любити й доглядати краще вміють жінки, а спілкуватися, відповідати на запитання, думати і приймати рішення – чоловіки.

2. Пообіцяв – зроби, не бреши, не спізнюйся, боляче – терпи, не скигли, не просись на ручки, мама теж втомилася, політика – бруд, гроші – минуле, музика, живопис, література – вічні, сім’я – святе, релігія – особиста справа кожного.

3. Більше їжі і пиття, більше сну і свіжого повітря – дитині потрібні здорові, відпочилі мама і тато, які кохають одне одного.

4. Дорослі люди, стомлені боротьбою за своє місце під сонцем цивілізації, нерідко забувають про те, що крім даху (варіант – стелі) є ще небо, хмари, зірки і тому подібні Радощі Природи.

5. Сонце – добре, але неможливість від нього сховатися – погано, ходіння босоніж – добре, але не по асфальту, морське повітря і вода – добре, але три людини на квадратний метр пляжу і два водолази на кубічний метр води – погано.

6. Найголовніше правило, обов’язкове для виконання дідусями і бабусями: ніколи і ні за яких обставин не приймати жодних рішень, що стосуються способу життя дитини, а тим більше не нав’язувати ці рішення його батькам.

Відповідальність за щастя і здоров’я малюка несуть тільки мама і тато. Ви повинні з цим змиритися і, хай як вам цього хочеться, жодної відповідальності на себе не брати! Нехай роблять зі своєю дитиною що хочуть, самостійно відповідаючи за все!

7. Вже якщо настільки страшна інфекційна лікарня, то давайте намагатимемося в неї не потрапляти – щеплення робити, не їсти що завгодно і де завгодно куплене, вчасно звертатися за медичною допомогою, пам’ятати про безпечний секс, мити руки, правильно зберігати продукти тощо. Словом, давайте боятися правильно – не лікарні та лікарів, а власної ліні та незнання!

8. Не тільки щодо медицини, але і в житті взагалі слід домагатися того, щоб слово «треба» вживалося рідко, але при його вживанні виконувалося обов’язково. Педагогіка закінчується там, де крики здатні «треба» змінити на «не треба».

9. Але ще раз прошу, повторюю, закликаю зрозуміти: наше головне завдання на сьогодні – протриматися, допоки ляльководи домовляться. Не проявити агресію, не розгубити друзів, утримати близьких від непотрібної активності, не стати електоратом – ЗАЛИШИТИСЯ ЛЮДЬМИ!

10. Оскільки у кожному ссавцеві закладений інстинкт копіювання поведінки дорослих, дитина не стане патріотом, якщо мама і тато не патріоти. А для того, щоб вони стали патріотами, у них повинен з’явитися причина пишатися державою. Я не про спортсменів або співаків, які представляють нашу країну. Я – про співтовариство людей, яке обирає своїх представників, делегує їм повноваження, призначає їм зарплату, і ті працюють на благо цих людей. Ось тоді і з’являється причина для патріотизму. Батьки-патріоти обов’язково заразять ним своїх дітей.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути