chrome firefox opera safari iexplorer

ДАІ закликає водіїв бути обережними на дорогах у найближчі три доби через тумани

30 жовтня 2014 о 11:09

ДАІ закликає водіїв бути особливо обережними на дорогах у найближчі три доби у зв’язку з туманами.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України, за інформацією гідрометцентру, 30 жовтня – 1 листопада на території країни вночі та вранці місцями тумани, видимість 200-500 м. За таких погодних умов ДАІ закликає водіїв бути особливо уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

При тумані відстань до об'єкту здається в кілька разів більше, ніж є насправді, тому при потраплянні в зону недостатньої видимості необхідно максимально знизити швидкість та збільшити дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду.

Крім того, необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовитися від ризикованих маневрувань. Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово, а при зупиненні включати аварійну світлову сигналізацію.

Детальніше читайте на УНІАН: http://health.unian.ua/country/1002769-u-nayblijchi-tri-dobi-budut-tumani.html

Джерело: УНІАН
Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути