chrome firefox opera safari iexplorer

Держкомтелерадіо висунув трьох претендентів на здобуття Шевченківської премії

29 жовтня 2014 о 12:29

Члени колегії Держкомтелерадіо підтримали пропозицію відомства про висунення на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2015 року творів у трьох номінаціях.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зокрема, в номінації «Література» Держкомтелерадіо на розгляд Шевченківського комітету надає поетичну збірку Миколи Боровка «На подвір’ї Всесвіту», що вийшла друком у видавництві «Генеза» у 2013 році.

Як йдеться у повідомленні, автор послідовно понад сорок років, упродовж усього творчого життя утверджує й розвиває на національному ґрунті давню класичну форму вірша рондель, який виник у Франції ще за середньовіччя. Книжка Миколи Боровка «На подвір’ї Всесвіту» – перша й до сьогодні єдина в українській поезії цілісна збірка різновиду ронделів.

У номінації «Концертно-виконавське мистецтво» Держкомтелерадіо висуває концертні програми 2009 – 2014 років Заслуженого діяча мистецтв України, художнього керівника-головного диригента Заслуженого академічного симфонічного оркестру Національної радіокомпанії України Володимира Шейка. Протягом 2009—2014 років Володимир Шейко провів понад160 концертів, кожен з них став помітною духовно-просвітницькою акцією, зазначають у Держкомтелерадіо, презентує активну мистецьку та суспільну позицію митця, отримав широкий позитивний громадський резонанс. Зокрема, одним з наймасштабніших концертних циклів митця є унікальний музичний медіа-проект «Мистецькі історії» Національної радіокомпанії України. Володимир Шейко є художнім керівником, диригентом проекту, а також його розробником і постановником.

У номінації «Публіцистика і журналістика» Держкомтелерадіо висуває цикл телевізійних програм «Український клуб» Київської державної регіональної телерадіокомпанії (автори та ведучі – Олександр Савенко та Тетяна Куліш, редактор – Олександр Кульчицький). Ця програма виходить у прямому ефірі КДРТРК щосереди протягом понад п’яти років хронометражем 52 хвилини.

«Український клуб» став популярною інтерактивною телепередачею, своєрідним дискусійним майданчиком, в якому можуть брати участь не тільки жителі Києва і області, а й користувачі кабельних мереж України. Супутниковий сигнал телерадіокомпанії покриває територію від Норвегії до Мальти та від Азербайджану до Португалії», – йдеться у повідомленні.

Джерело: Zik.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути