chrome firefox opera safari iexplorer

Рада у першому читанні ухвалила законопроект про засади антикорупційної політики

07 жовтня 2014 о 12:06

Верховна Рада в першому читанні підтримала проект закону про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційну стратегію) на 2014—2017 роки. За це рішення проголосували 256 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Також депутати підтримали пропозицію щодо скороченого терміну підготовки законопроекту до розгляду в другому читанні. Так, у другому читанні його планують розглянути 14 жовтня.

Однією з цілей Антикорупційної стратегії є створення в Україні системи ухвалення рішень щодо антикорупційної політики на основі аналізу достовірних даних про корупцію і чинників, які до неї призводять.

Документ передбачає створення спеціального уповноваженого органу з протидії корупції, який буде відповідальним, зокрема, за заходи з формування й реалізації антикорупційної політики.

Крім того, законопроект передбачає створення прозорих засад фінансування проведення виборів, діяльності політичних партій, усунення корупційних ризиків у діяльності виборних органів, посилення громадського контролю за їхньою діяльністю.

Крім того, Верховна Рада ухвалила за основу законопроект, запропонований президентом України Петром Порошенком «Про систему спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції». Проголосувати цей законопроект у цілому депутати планують на засіданні 14 жовтня.

Сьогодні у Верховній Раді – позачергове засідання, яке спікер Олександр Турчинов скликав для розгляду антикорупційних законопроектів на прохання уряду.

Під парламентом зібралися активісти, які принесли з собою відра з помідорами. Вони вимагають від парламенту ухвалити пакет антикорупційних законів.

Організатори акції наголошують: якщо парламент не ухвалить антикорупційних законів у вівторок, помідори полетять у народних депутатів.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути