chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні останній день, коли можна змінити місце голосування

20 жовтня 2014 о 14:25

Сьогодні, 20 жовтня, останній день, коли українці можуть змінити своє місце голосування, звернувшись до відділів держреєстру виборців.

Ті громадяни, які голосуватимуть не за місцем реєстрації, повинні звернутися до відділу держреєстру виборців з відповідною заявою.

Крім паспорту, вони також повинні надати документи, які підтверджують їхнє місце перебування у день виборів саме в тому окрузі, де вони збираються проголосувати. Це може бути довідка з місця навчання або роботи, документи, які підтверджують право власності на житло в даній місцевості тощо.

Водночас для переселенців з Криму, Луганської та Донецької областей достатньо буде пред’явити лише паспорт громадянина України.

Проте всі, хто голосуватиме не за місцем прописки, зможуть віддати свій голос лише за політичну партію, але не за кандидата-мажоритарника.

Заступник генерального директора Комітету виборців України Наталія Линник в ефірі каналу 1+1 зазначила, що по Україні є 67 проблемних округів,і в 35 з них зафіксовані факти підкупу виборців.

«Станом на сьогодні ще ніхто не поніс відповідальність. Наразі лише відкриті кримінальні справи. Минулого тижня їх було 11», – повідомила вона.

Найбільше порушень, за її словами, – Київ і Київська область, Черкаська, Миколаївська, Кіровоградська, Одеська, Волинська, Житомирська, Вінницька, Закарпатська, Луганська, Харківські області. Практично у всіх областях є поодинокі спроби підкупу виборців, наголосила Наталія Линник.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути