chrome firefox opera safari iexplorer

Україна та Польща підписали угоду про спільне кіновиробництво

23 жовтня 2014 о 10:50

Під час 30-го Варшавського кінофестивалю сторони домовилися підтримувати українсько-польську копродукцію, а також популяризувати фільми один одного на власних ринках 

Головним результатом 30-го Варшавського кінофестивалю є контакти і домовленості, досягнуті як Держкіно, так і приватними продюсерами, повідомляє прес-служба Держкіно. 

Під час фестивалю, що проходив 10-19 жовтня, була проведена зустріч голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка і директора Польського інституту кіномистецтва Агнешки Одорович. Зокрема сторони домовилися сприяти розвитку українсько-польської копродукції, популяризації польського кіно на українському ринку і, навзаєм — українського кіно в Польщі. 

«Також було домовлено про розробку і погодження міжурядової угоди про спільне кіновиробництво. Це співпадає з логікою копродукційного розвитку українсько-польської політики Держкіно, закладеного ще минулого року в Гдині, і закріпленого цьогоріч на Одеському кінофестивалі, де проходив українсько-польський форум», — зазначають у Держкіно. 

Окрім цього, Польський кіноінститут погодився активно співпрацювати з Держкіно: надавати інформацію щодо реформування кіногалузі і специфіки роботи з польськими продюсерами.

Джерело: Моє місто
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути