chrome firefox opera safari iexplorer

З 9 листопада пільговиків не пустять у метро без «картки киянина»

30 жовтня 2014 о 15:49

Кияни, які мають право безкоштовного проїзду у метро, повинні до 9 листопада оформити «картку киянина», щоб і надалі безкоштовно користуватися цією пільгою.

Про це заяви мер Києва Віталій Кличко після відвідування управління праці і соцзахисту населення Дарницької райдержадміністрації, повідомляє сайт КМДА.

Водночас, він додав, що ті, хто не встигнуть оформити картку до 9 листопада, зможуть її отримати в будь-який інший день.  

За словами Кличка, наразі «картку киянина», яка дає право пільговикам на безкоштовний проїзд в метро, вже отримали понад 100 тисяч мешканців столиці.

Загалом кількість пільговиків, яким картка потрібна для проїзду в метро, становить понад 126 тисяч киян, відзначили в прес-службі КМДА.  

Як повідомлялося раніше, частина столичних пільговиків більше не зможуть їздити в метро за посвідченнями. Для отримання цієї послуги надалі їм необхідно оформити «картку киянина».

Зокрема, мова йде про інвалідів, яким надали пільгу за міською програмою «Турбота»; пенсіонерів; людей, які не мають права на пенсію (вони не відпрацювали пенсійний стаж, але міська влада оплачує їм проїзд); одного з батьків багатодітної сім’ї та непрацюючих людей, які доглядають за дітьми-інвалідами.

Після цього столична влада 9 жовтня продовжила на один місяць термін для отримання «картки киянина» пільговиками, які мають право безкоштовного проїзду у метро.

Отримати «картку киянина» можна у відділах соцзахисту населення, а токож на першому поверсі адміністрації метрополітену (проспект Перемоги, 35).

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути