chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 жовтня планують запустити експеримент із «карткою киянина»

08 серпня 2011 о 15:09

КМДА має намір провести експеримент щодо введення «картки киянина» з 1 жовтня поточного року. Про це повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

За його словами КМДА має намір провести інвестиційний конкурс із виготовлення та впровадження такої картки. Він зазначив, що на відміну від банківських карток, «картку киянина», буде оснащено не тільки контактним, але і безконтактним чіпом для проходження на комунальний транспорт.

Р.Крамаренко повідомив, що учасники конкурсу мають запропонувати таку систему, яка дозволить ввести картку з 1 жовтня для обмеженої кількості пільговиків.

У разі успішної реалізації проекту, він буде введений у повному обсязі для всіх пільговиків столиці з 1 січня 2012 року.

«Картка киянина» буде передбачати надання пільг щодо проїзду у транспорті, сплати комунальних і медичних послуг, у тому числі придбання ліків, а також знижки при купівлі продуктів. Для того, щоб ця картка могла використовуватися для проїзду у транспорті, у ній буде вмонтовано безконтактний чіп для зчитування інформації з картки. Метрополітен і наземні види громадського комунального транспорту буде обладнано відповідними зчитувальними пристроями», — сказав він.

За словами Р.Крамаренка, КП «Київпастранс» вже провів конкурс на придбання таких зчитувальних пристроїв, і їх почнуть встановлювати в автобусах, тролейбусах і трамваях із 4 кварталу поточного року.

За його прогнозом, із введенням «картки киянина», обсяг пільг на безкоштовний проїзд транспорту повинен скоротитися удвічі.

Нагадаємо, згідно з соціальним проектом «Картка киянина», приїжджі будуть платити більше, ніж корінні жителі.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути