chrome firefox opera safari iexplorer

Харчування проти осінньої депресії

19 листопада 2014 о 14:35
Рослинні продукти, серед яких фрукти, овочі та ягоди, навіть морожені — захищають мозок від стресу.

Про це розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська у програмі «Сніданок 1+1».

За її словами, крупи та зерновий хліб знімають напругу та дають відчуття емоційного благополуччя.

Біле м'ясо — індичка, курка та тунець покращують настрій, бо містять гормон щастя. Вітамін Д та омега 3 жири відганяють депресію. Цих речовин дуже багато в жирній морській рибі а також у печінці тріски. А ще вітамін Д утворюється під впливом сонячного проміння. «Тому частіше виходьте на двір та підставляйте обличчя та руки сонцю», — радить лікар.

Гарантія хорошого настрою — це не лише їжа, а й повноцінний режим, достатній сон, відмова від куріння, щоденна фізична активність, а також щоденне споживання чистої питної води.

«А ще не забувайте допомагати ближньому, спілкуватися з сильними людьми та радісними людьми і двитися на життя з усмішкою та оптимізмом», — каже Оксана Скиталінська.

Будьте здорові!

28 листопада

Інші дати
Народилася Зінаїда Тулуб
(1890, м.Київ – 1964) – українська письменниця. Автор дилогії «Людолови», роману «В степу безкраїм за Уралом».
Розгорнути