chrome firefox opera safari iexplorer

Харчування проти осінньої депресії

19 листопада 2014 о 14:35
Рослинні продукти, серед яких фрукти, овочі та ягоди, навіть морожені — захищають мозок від стресу.

Про це розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська у програмі «Сніданок 1+1».

За її словами, крупи та зерновий хліб знімають напругу та дають відчуття емоційного благополуччя.

Біле м'ясо — індичка, курка та тунець покращують настрій, бо містять гормон щастя. Вітамін Д та омега 3 жири відганяють депресію. Цих речовин дуже багато в жирній морській рибі а також у печінці тріски. А ще вітамін Д утворюється під впливом сонячного проміння. «Тому частіше виходьте на двір та підставляйте обличчя та руки сонцю», — радить лікар.

Гарантія хорошого настрою — це не лише їжа, а й повноцінний режим, достатній сон, відмова від куріння, щоденна фізична активність, а також щоденне споживання чистої питної води.

«А ще не забувайте допомагати ближньому, спілкуватися з сильними людьми та радісними людьми і двитися на життя з усмішкою та оптимізмом», — каже Оксана Скиталінська.

Будьте здорові!

19 червня

Інші дати
Никифор Шолуденко 
1919 – гвардії старшина, командир розвідувального взводу 22-ї гвардійської танкової бригади 1-го Українського фронту. Загинув, визволяючи Київ. Герой Радянського Союзу.
Розгорнути
Народився Євген Шерстобитов
(1928, м. Улан-Уде, Росія – 2008) – український кінорежисер і сценарист. На кіностудії імені О.Довженка поставив фільми «Туманність Андромеди», «Юнга зі шхуни «Колумб» та ін.
«Там, де є українці, там завжди є мистецтво» (Юрій Липа)
Розгорнути
Народився Євген Купчинський
(1867, Тернопільська область - 1938) – український композитор, віртуоз-цитрист, диригент.  
Розгорнути