chrome firefox opera safari iexplorer

На честь річниці Євромайдану поляки почали пробіг з Варшави до Києва

18 листопада 2014 о 12:24

Більше двох десятків польських журналістів та громадських активістів 18 листопада на світанку розпочали пробіг з польської столиці Варшави до Києва на знак солідарності з українцями, які наприкінці тижня відзначатимуть першу річницю Революції гідності.

В рамках акції на честь річниці Євромайдану її учасники планують пробігти 800 кілометрів та дістатися до української столиці у п'ятницю, 21 листопада, передає УНІАН.

"У мінливому світі медіа пам'ять і терпіння є сьогодні дорогим товаром. Біжимо для того, аби оживити пам'ять того, як рік тому українці нагадали нам усім, що це таке, європейські цінності. Мали сміливість за них боротися і гинути в їх ім’я від куль «Беркуту», — написали організатори заходу на своїй сторінці у Facebook.

«Дістанемось туди від вашого імені – тих, хто хоче європейської, демократичної та вільної України. Як показали вибори, цього ж прагнуть і українці, хоч настрої сьогодні не надто позитивні. Може, той факт, що будемо фізично виснажені після 800 кілометрах бігу у холоді і в темряві (моліться, щоб не падав сніг), підвищить довіру українців до польських друзів», — відзначається у повідомлені.

Учасники акції, серед яких журналісти найбільших засобів масової інформації, громадські діячі та багаторазовий олімпійський чемпіон зі спортивної ходьби Роберт Коженьовський, планують бігти по черзі естафетою без зупинок і вдень, і вночі.

На фінішній прямій у Києві запланований спільний пробіг разом із мешканцями української столиці.

Ініціаторами та організаторами акції виступили директор першої програми «Польського радіо» Каміль Домброва та публіцист "Gazeta Wyborcza"Пьотр Пацевіч.

Джерело: newsru.ua
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути