chrome firefox opera safari iexplorer

На День Києва влаштують фестивалі, концерти, пробіг і регату

23 травня 2016 о 10:00

Цього року програма заходів до відзначення Дня Києва нараховує 35 різноманітних мистецьких, культурно-освітніх і спортивних подій.

Святкування триватиме два дні, 28-29 травня, на багатьох локаціях – на Софійській площі, Михайлівській площі, Пейзажній алеї, Контрактовій площі та Андріївському узвозі.

Ключовою подією свята стане фестиваль, організатором якого виступив фестиваль «Країна мрій».

На Контрактовій площі буде встановлено «Молоду сцену», де виступатимуть молоді київські виконавці.

Також день столиці відзначатимуть на Поштовій площі. Для відвідувачів готують цікаву культурну програму та різноманітними соціальними активностями.

А в парку Кіото на лівому березі влаштують «Український інтерактивний Арт-простір», де кожен охочий матиме змогу поринути у прадавні українські традиції та опанувати народні ремесла, ознайомитися з традиційною українською кухнею, вивчити народні пісні, танці та зіграти на музичних інструментах.

На фасаді київської мерії ввечері 28 та 29 травня буде представлено 3D-меппінг-шоу «Інновації, народжені в Україні», що презентуватиме гостям свята легендарні винаходи українців ХХ сторіччя.

Доторкнутися до історичного минулого рідного міста та його надзвичайних постатей кияни та гості столиці зможуть на території «Софії Київської» під час фестивалю мистецтв «Anne de Kiev fest», присвяченого Анні Ярославні – королеві Франції.

У рамках Дня Києва на території міста відбудеться також низка спортивних акцій: міжнародна велогонка «Нorizon park klassik», спортивно-благодійна акція «Пробіг під каштанами», легкоатлетичний пробіг, регата, турнір з тенісу, Чемпіонат міста з сімейних видів спорту та багато інших змагань.

Джерелоkiev.pravda.com.ua

Розділи: Суспільство