chrome firefox opera safari iexplorer

Порошенко вирішив надати звання Героїв України Небесній сотні

21 листопада 2014 о 11:17

Президент пообіцяв протягом дня підписати указ про присвоєння звань Героїв України Небесній Сотні.

У п'ятницю, 21 листопада, в день річниці Майдану Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати указ про присвоєння звання Героя України учасникам Революції гідності, загиблим у лютому 2014 року на Майдані Незалежності та вулиці Інститутській.

«Я прийняв рішення: я сьогодні підпишу указ про нагородження званням Героя України Героїв Небесної Сотні», — сказав президент родичам загиблих біля Пам'ятного Хреста на вул. Інститутській в центрі Києва в понеділок вранці.

Пізніше в Twitter президент заявив: «Прийняв рішення присвоїти звання Героїв України всім Героям Небесної Сотні».

У цей день, рівно рік тому — 21 листопада 2013 року — в центрі Києва було покладено початок Євромайдану. Україна відзначає річницю Євромайдану як День гідності і свободи.

Раніше президент Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким 21 листопадаприрівнюється до державного свята.

Сьогодні вранці президент України приніс квіти на вул. Інститутську. Там його зустріли декілька десятків людей з плакатами «Порошенко, де вбивці?». Люди вигукували питання Порошенкові, кричали «Ганьба!» і «Слава Україні!». Вимагали надати загиблим звання героїв України.

У Михайлівському соборі триває божественна літургія за мир в Україні. Її проводить Філарет.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути