chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові стартував туристичний ярмарок

05 листопада 2014 о 14:00

У середу, 5 листопада, у львівському Палаці мистецтв розпочав роботу українсько-польський ярмарок рекреаційного туризму. Він триватиме два дні і пропонує відвідувачам цікаві заходи. Свої туристичні можливості на ярмарку презентуватимуть 45 учасників.

Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області на ярмарку представляють 30 учасників, ще 15 учасників приїхали до Львова із Підкарпатського воєводства Польщі, повідомляє кореспондент IA ZIK.

Мета ярмарку – популяризація природничого й культурного потенціалу українсько-польського прикордоння, налагодження співпраці між польською та українською туристичною індустрією.

У рамках ярмарку заплановано проведення майстер-класів з приготування національних страв, а також дегустації та частування. Крім того, відбудеться міжнародна експертна кoнференція «Промоція ефективних методів ведення економічної діяльності в туризмі».

Також на подвір’ї Палацу мистецтв на час роботи ярмарку встановили альпіністську стінку. Організатори заходу вважають, що гірський туризм є важливою складовою розвитку туристичного потенціалу українсько-польського прикордоння. Відтак, вони запрошують молодь Львова до перших уроків з альпінізму.

Ярмарок працюватиме з 11.00 до 18.00 у середу, 5 листопада, та з 11.00 до 15.00 у четвер, 6 листопада.

Вхід на ярмарок безкоштовний.

Довідка

Ярмарок рекреаційного туризму відбувається в рамках мікропроекту, який реалізується в рамках парасолькового проекту № IPBU.03.02.00-76-832/12 «Транскордонна співпраця для рекреаційного туризму польсько-українського прикордоння» та співфінансується за рахунок коштів Європейського Союзу.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути