chrome firefox opera safari iexplorer

Україна запроваджує паспортний контроль на «кордоні» із зоною АТО

06 листопада 2014 о 17:08

Держприкордонслужба змінила правила пропуску громадян в окремі райони Донецької та Луганської областей. Бажаючі в'їхати або виїхати з зони Антитерористичної операції повинні показувати документи.

Громадяни України та іноземці, які в'їжджають і виїжджають із зони проведення Антитерористичної операції (АТО) на Донбасі, повинні будуть показувати на контрольно-пропускних пунктах документи, що посвідчують особу. Порядок здійснення пропуску громадян оприлюднено на сайті Держприкордонслужби України в четвер, 6 листопада.

Згідно з новими правилами, українці можуть показувати паспорт громадянина України, закордонний паспорт, дипломатичний або службовий паспорт, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення особи моряка або члена екіпажу. Для дітей віком до 16 років необхідно мати при собі свідоцтво про народження.
Контроль іноземців
Іноземці та особи без громадянства зможуть в'їжджати та покидати зону АТО через контрольні пункти за документами для в'їзду та виїзду з України, визначеними статтею 15 закону «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства». Їх пропускатимуть за наявності паспорта, візи або посвідки на тимчасове або постійне проживання в Україні, інформує Держприкордонслужба.
Якщо ж іноземці або особи без громадянства в'їхали на територію України в пунктах пропуску у межах Донецької та Луганської областей, де прикордонний контроль не здійснюється, українські прикордонники не пропускатимуть їх на виїзд із зони АТО.

Джерело: DW
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути