chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні працюють над створенням нової військово-медичної доктрини

10 листопада 2014 о 11:02

Вітчизняні волонетри-медики взяли активну участь у створенні нової військово-медичної доктрини для Збройних Сил України, яка зараз перебуває на розгляді у міністерствах

Про це кореспонденту УНІАН повідомила волонтер, куратор медичної служби Штабу національного спротиву Юлія Вотчер.

За її словами, поки в Україні не було війни – доктрина ніби була й не потрібна, а стара датується ще 1945 роком.

«Нова доктрина виписана фахівцями й під час її написання був взятий досвід Ізраїлю та НАТО, враховуючи наші реалії. Стара доктрина датується ще 1945 роком, і вона зараз просто недоречна», — зазначила Вотчер і пояснила, що новою доктриною передбачено вивчення польової медицини у вишах, прописано логістику, виписано координацію, щоб не кидали пораненими з місця на місце. Передбачено й страхування бійців. «Перший пункт нової доктрини, те чого ніколи не було – життя людини понад усе. Кожного разу, будучи на передовій, я бачу, що там твориться, що бійці іноді не мають вчасної медичної допомоги, а якщо і є – вона не кваліфікована», — розповіла волонтер.

Вотчер переконана, що «доктрину потрібно було розробити й прийняти ще 6 місяців тому, зараз знаю, що вона вже знаходиться на розгляді».

Вона додала, що два спеціальних броньованих автомобілі швидкої допомоги, які придбані волонтерами у Нідерландах й зараз простоюють на українському кордоні, мали б бути технічним забезпеченням цієї нової доктрини.

«Оці дві машини мали б бути технічним забезпеченням цієї великої програми (військово-польової медичної доктрини — УНІАН)», — сказала Вотчер.

Як повідомляв УНІАН, два спеціальні броньованих автомобілі швидкої допомоги, які придбані волонтерами у Нідерландах, українські прикордонники тримають на кордоні, не дозволяючи вивезти їх в зону проведення Антитерористичної операції.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути