chrome firefox opera safari iexplorer

Вихованець ЛУФК Олег Івахнюк потребує нашої допомоги

20 листопада 2014 о 10:43

3010

Він мав померти уже двічі. Спочатку куля влучила на Інститутській, коли розстрілювали Небесну сотню, врятував бронижилет. Потім у зоні АТО, в містечку Попасна бійця батальйону «Донбас» поцілило одразу три кулі і він вдруге уже попрощався із життям. Проте Олег Івахнюк вижив, і ось вже 4 місяці в Київському шпиталі бореться із інвалідністю.
Про таких кажуть спортсмен і майстер на всі руки, професійний футболіст Олег Івахнюк, приїхавши на Майдан з Калуша, залишився там до останнього. Стоявши із Небесною Сотнею поруч, чоловік собі обіцяв — за Україну боротиметься до кінця!
У складі батальйону «Донбас» Олег 18 липня визволяв Попасне від проросійських бойовиків, серед поля соняшників втрапив у засідку. Його пораненого бійці із обстрілу винесли дивом.
Три кулі розтрощили йому ліве стегно. Із нерухомою однією ногою втрапив до лікарні. Після десятої операції одного дня лікування дало збій.
— Лежав більше місяця в лікарні, в один день прокидаюсь ‑ і ніг не чую, — розповідає Олег.
Чому паралізувало увесь низ, медики довго не могли пояснити, серед причин ймовірно інфекція. Різні професори називали різні діагнози. Коли в Україні немає ради, рідні почали шукати порятунок в іноземних клініках.
Майже 4 місяці як Олег перебуває у лікарняній палаті. Покращень поки жодних. Найбільша радість — відвідини друзів. У чотирьох стінах усе частіші нервові зриви і депресії, найстрашніше зараз для бійця — втратити шанс на здоров'я.
— Треба стати на ноги, в такому положенні мені і жити не сильно хочеться», — каже боєць.
Де шукати рятівну соломинку, друзі і рідні бійця не знають, просять усіх небайдужих допомогти поставити на ноги пораненого захисника України. Медики кажуть час ще є, проте його все менше.

ПОВЕРНІМО ОЛЕГУ БАЖАННЯ ЖИТИ!!!
КОЖЕН З НАС МОЖЕ ДОПОМОГТИ!!!
Телефон мами: 066-679-78-60 (Любов Василівна), друг Іван Качмар: 050 9649873
Реквізити для допомоги: Картка Приватбанку 4149 4978 0992 1416 Олег Івахнюк
Коротка довідка:
Олег Івахнюк народився 28 липня 1985р. у Калуші. Футболом розпочав займатися в калуській ДЮСШ. Впродовж 1999—2002р.р. навчався на відділенні футболу Львівського училища фізичної культури. Після закінчення училища підписав професійний контракт з КПФ «Карпати» (Львів). У статусі професійного футболіста виступав за команди «Галичина-Карпати» м (Львів), «Спартак» (Калуш).
Про це прес-службі Комітету з фізичного виховання та спорту повідомили у Львівському училищі фізичної культури.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути