chrome firefox opera safari iexplorer

Як економити гарячу воду?

10 листопада 2014 о 10:15

Ощадливість при використанні гарячої води в домашніх умовах дозволяє економити до 14% коштів на оплату послуги. Для цього варто пройти 4 кроки: використовувати менше води, зменшити температуру термостата водонагрівача, ізолювати водонагрівач і трубопроводи гарячої води, встановити ефективніший водонагрівач.

Сім’я з 4 осіб, котра щоденно користується душем протягом 5 хвилин, за місяць використовує стільки води, скільки питтєвої води споживає одна людина за 3 роки. Враховуючи цей факт, варто притримуватися певних способів економії води.
 
Першим способом є встановлення аераторів в крани, щоб обмежити протікання води до 3-4 л/хвилину, а не 9-10, що відбувається в звичайних кранах. Наступним кроком є організаційний: при появі протікання – негайно замінити поломку. Третій крок полягає в тому, щоб купувати нову техніку (пральну машину, посудомийну) тільки з найвищим степенем економії. На час сімейної відпустки не забувайте вимикати водонагрівач.
 
Зниження вказівника термостату електричного бойлера з 55 до 45 градусів принесе 5 % економії електроенергії. Щорічна заміна магнієвого аноду і чищення електроду, крім економії, подовжує термін використання бойлера.
Залишилися питання? Задайте їх на нашому форумі.

Джерело: ecotown.com.ua
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути