chrome firefox opera safari iexplorer

На історичних об’єктах Тернополя з’являться особливі знаки

17 грудня 2014 о 13:02

Винайдена японцями і давно апробована в Європі та США технологія QR-кодів нарешті дісталася й до Тернополя.

Як повідомив журналістам начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека, для початку такі коди незабаром будуть нанесені на 20 найвизначніших історичних та архітектурних пам’яток обласного центру (зокрема, будівлю Тернопільського замку, Архiкатедральний собор, пам’ятник зірці світової опери Соломії Крушельницькій тощо), відтак з’являться і на всіх більш-менш цінних для ознайомлення об’єктах.

Нагадаємо, QR-код — це спеціальний штрих-код, завдяки якому за допомогою програми-розпізнавача можна прочитати зашифровану інформацію. І якщо ви сфотографуєте такий код смартфоном, то розумний телефон виведе вас на відповідні сайти з повною текстовою та фотоінформацією про той чи інший об’єкт. 

Тобто, фотографуючи, приміром, якусь красиву старовинну будівлю, можна буде також дізнатися про неї набагато більше інформації, ніж містять традиційні таблички. Тож нововведення повинно обов’язково сподобатися як гостям міста, так і його мешканцям. Правда, лише тим, у кого є сучасний мобільний телефон із відповідними функціями.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути