chrome firefox opera safari iexplorer

«Рідна країна» привітала військових на Херсонщині з Новим роком

30 грудня 2014 о 18:03

Останніми днями Херсонщина потерпає від сильних снігопадів. Стихійне лихо, звичайно, ускладнило несення служби військовими, та й зовсім не додає святкового настрою солдатам. Тому херсонський представник Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Михайло Линецький вирішив хоч якось підняти настрій бійцям, котрі охороняють мир та спокій мешканців прикордонної Херсонщини.

Вчергове ми відвідали бійців батальйону охорони військового аеродрому 11-го окремого полку армійської авіації. Раніше Фонд надавав всебічну адресну допомогу, котра включала в себе спальні мішки, теплі речі, сучасні засоби зв’язку, котрі мають високий рівень захисту від перешкод та перехоплень, GPS-навігатори для військової техніки тощо.

Цього разу вирішили приділити увагу фізичній підготовці бійців, а також урізноманітнити їхнє дозвілля. Раніше «Рідна Херсонщина» повідомляла, що своїми силами солдати почали облаштовувати спортзал, тому Михайло Линецький вирішив їм у цьому допомогти. Фонд передав військовим спортивне знаряддя, баскетбольні, футбольні та волейбойні м’ячі, ракетки для настільного тенісу, а також боксерську грушу, котрій солдати зраділи найбільше.

1У переддень Нового року херсонський представник Фонду, як завжди, потурбувався про святковий стіл для солдатів. Хлопці дуже зраділи солодощам, цитрусовим та іншим фруктам. Частину солодощів та фруктів офіцери відправили бійцям, котрі в цей морозний день стоять на варті стратегічних об’єктів. Разом з представником «Рідної країни» до солдатів приїхав небайдужий херсонець похилого віку, котрий передав хлопцям справжні українські вітаміни – часник.

Крім того, від імені Фонду Михайло Линецький подарував командиру батальйону підполковнику Ігору Зосименко «Український щорічник-2015».

2Користуючись нагодою, ми поспілкувалися з солдатами та офіцерами. Вони задавали питання, які їх найбільше турбують. Зокрема, вони передали питання депутату Верховної Ради, раднику Президента Миколі Томенку, коли держава зверне увагу на потреби армії і чи буде збільшуватися фінансування Збройних Сил, щоб весь тягар утримання боєздатної армії не лежав на плечах волонтерів. Цікавилися долею військовополонених. Також військовослужбовців зацікавила ситуація з російським десантником з Мордовії, який був у полоні з тяжкими опіками, і тільки завдяки втручанню Миколи Томенка його доправили до харківської лікарні, а згодом обміняли на український бійців.

Наприкінці зустрічі командир батальйону підполковник Ігор Зосименко висловив подяку Фонду “Рідна Країна” за внесок у спільну справу перемоги. Комбат наголосив, що допомога, яку надає Фонд, дійсно безцінна не тільки при охороні аеродрому, а й при виконанні бойових завдань у зоні АТО (частина бійців зараз знаходиться саме там). А солдати нас запевнили, що ніколи не покинуть народ України напризволяще.

У свою чергу Михайло Линецький додав, що на цьому співпраця не закінчується, представництво Фонду і надалі буде підтримувати військових.

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути