chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям обіцяють відключати світло не більше двох годин на добу

24 грудня 2014 о 09:27

Впровадження графіків тимчасового відключення електроенергії дозволить забезпечити припинення електропостачання споживачам не більше, ніж на дві години з 9:00 до 23:00.

Про це йшлося під час селекторної наради з питань забезпечення контролю за дотриманням встановлених режимів електроспоживання, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

При цьому споживач буде проінформований про конкретний час відключення електричної енергії та її включення, «що дозволить планувати свою діяльність протягом доби і забезпечить зниження соціальної напруженості серед населення».

Учасники селекторної наради звернули увагу, що застосування зазначених протиаварійних графіків протягом тривалого часу доби негативно впливає на соціально-економічну ситуацію в Україні і викликає нарікання у населення.

«Однак у ситуації, яка склалася в енергетичній галузі із забезпеченням електростанцій паливом, ліквідація аварійної ситуації без застосування відключень споживачів нині неможлива», — зазначили в Міненерговугілля.

Як повідомляв Корреспондент.net, напередодні, 22 грудня, Укренерго вводило графіки аварійних відключень електроенергії на 5,2 ГВт через зупинку 30 блоків на електростанціях.

Нагадаємо, в Україні запровадили з 1 грудня 2014 року графіки аварійних відключень електрики в усіх областях. В Укренерго наголошували, що дисбаланс між виробництвом і споживанням електроенергії стався, зокрема, через аварійне відключення енергоблоку №3 на Запорізькій АЕС 28 листопада.

Також причинами є низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, нестача гідроресурсів, збільшення споживання через похолодання.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 19 грудня обіцяв зробити все можливе для зменшення кількості віялових відключень електроенергії до 2015 року.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути