chrome firefox opera safari iexplorer

В'їзд до Криму залізницею можуть зробити платним

17 грудня 2014 о 10:10

Уряд РФ, яка окупувала Крим, хоче зробити платним перетин кордону з Кримом, ввівши спеціальний збір. Це нібито компенсує збитки Кримської залізниці (КЖД) у зв'язку з відмовою «Укрзалізниці» платити за проходження поїздів територією півострова, ввівши спеціальний збір при перетині кордону.

Про це пише в середу газета «Комерсант» з посиланням на джерела.

Розмір збору для пасажирів та вантажовідправників поки не визначений, але за інформацією видання, мова може йти про приблизно 800 рублів з людини.

Проблеми у КЖД виникли у зв'язку з відмовою «Укрзалізниці» відраховувати підприємству гроші за курсування українських поїздів територією півострова. В результаті на нараді у віце-прем'єра Дмитра Козака, який курирує Крим, було запропоновано, щоб недоотримані КЖД суми доплачували пасажири і вантажовідправники

За їхніми даними, «рішення зафіксовано у протоколі, термін виконання доручення — 1 грудня».

Голова КЖД Андрій Каракулькін підтвердив виданню, що «таке протокольне рішення є», але зазначив, що розпоряджень з цього приводу до них не надходило. У Мінкриму «Комерсанту» порадили звернутися за роз'ясненнями в Мінтранс, але там на запит газети не відповіли.

Джерело: УНІАН
Розділи: Туристичні новини

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути