chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні російську мову спробують зробити регіональною у Сумах

17 серпня 2012 о 10:01

Сумська обласна рада збереться сьогодні, 17 серпня, на позачергову сесію щодо «мовного» питання.

«Завтра Сумська облрада спробує прийняти про впровадження регіональної мови російську в Сумській області. Зараз терміново обдзвонюють депутатів. Маскуються під бюджетні рішення. Збір на 9.30 на вході в обласну раду. Зупинимо регіоналів», – закликає директор Бюро аналізу політики Олег Медуниця на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, раніше Севастопольська міськрада, Запорізька та Донецька обласні ради на позачергових сесіях надали російській мові статус регіональної.

Також статус регіональної російська мова вже отримала в Одеській міськраді та облраді. Крим може стати тримовним. Після впровадження в автономії «мовного» закону статус регіональної, крім російської, отримає і кримськотатарська. Адже на території півострова проживає більше як 10% її носіїв.

Депутати Тернопільської обласної ради 66 голосами ухвалили рішення визнати «мовний» закон таким, що не має на території цього регіону жодних правових наслідків.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути