chrome firefox opera safari iexplorer

Автомобільні номерні знаки міняти на нові необов'язково, — ДАІ

14 січня 2015 о 15:09

Номерні знаки, які зараз діють в Україні, будуть дійсними завжди. Їх необов'язково змінювати на номери нового зразка. Про це на прес-конференції сказав начальник Департаменту ДАІ Анатолій Сіренко.

«Зміна номерів — не примусова. Так само, як і зміна водійського посвідчення», — сказав він.

В цілому, за словами Сіренка, нові номерні знаки істотно не відрізняються від тих, що зараз діють в Україні. Патент на виготовлення нових номерних знаків Департамент ДАІ отримав в 2014 році. «Патент належить зараз державі. Патент купувався для того, щоб зменшити ціну на дану продукцію. Зовнішній вигляд — синя смужка. Більшість країн Європи її використовує. Ми теж так вирішили зробити», — уточнив він.

«Ще одна відмінність нових номерів — на них вже не буде голограми „UA“. Замість неї в лівому нижньому кутку передбачено місце для нанесення штрих-коду, за яким визначать виробника знака», — зазначили в ДАІ.

Необхідність введення нових номерів обумовлена підписанням Україною угоди про асоціацію з ЄС. Головна зміна — синій фон для національного прапора України або українського герба. Після вступу до ЄС почнуть видаватися номери і з символікою Євросоюзу, пише ЛігаБізнесІнформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

ДержАвтоІмітація: урядове прочитання європейських стандартів

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути