chrome firefox opera safari iexplorer

Демобілізовані бійці не будуть віддавати новобранцям бронежилети, куплені за власні гроші

15 січня 2015 о 18:28

Демобілізовані бійці не зобов'язані віддавати новобранцям бронежилети, які вони придбали за свої гроші. Таку думку Корреспондент.net висловили військовослужбовці.

Сьогодні на засіданні Верховної Ради секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що звільнені в запас військові передадуть бронежилети новоприбулим.

«Засоби індивідуального захисту, куплені самим бійцем, є його особистим майном, — сказав заступник командира одного з взводів ЗСУ Ілля Кротенко. — Водночас волонтерська допомога не повинна залишатися на руках у військових».

При цьому бійці зазначили, що новобранцям не слід сподіватися на розпорядження влади і їм потрібно підстрахуватися з амуніцією.

«Солдатам не потрібно сподіватися, що хтось передасть їм бронежилети після демобілізації, — сказав боєць Олександр Стадниченко, який серед інших захищав Донецький аеропорт. — Мало того, що захисні засоби можуть бути куплені за особисті гроші, так ще не факт, що призвані поїдуть воювати на лінію фронту».

Крім того, 14 січня чергову групу бійців відправили в селище Піски Донецької області, яке розташоване за кілька кілометрів від Донецького аеропорту. За словами Стадниченка, у бійців немає ні теплого одягу, ані форми.

«Деяким видали поношену брудну форму, щоб у них хоч якісь речі були, — зазначив військовослужбовець. — Я і мої бойові товариші дуже злі і скривджені на наш уряд, адже заявляли, що щодня на армію виділяють 1 мільйон гривень. Де ж ці гроші, якщо навіть форми немає? А про демобілізацію на передовій взагалі не чути».

Як повідомляв Кореспондент.net, народні депутати України сьогодні підтримали президентський указ «Про часткову мобілізацію». Згідно з указом, звільнених у запас забезпечать комплектом польової форми за сезоном і харчуванням під час переміщення до місць перебування.

Нова хвиля мобілізації розпочнеться 20 січня 2015 року, в її ході планується призвати на службу близько 50 тисяч осіб — як військовослужбовців запасу, так і солдатів-строковиків. Крім того, можуть бути призвані і жінки у віці до 50 років.

Мобілізувати не будуть громадян, на утриманні яких є троє і більше дітей. Також мобілізації не підлягають аспіранти, студенти та «заброньовані» підприємствами люди.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути