chrome firefox opera safari iexplorer

Музей у Пирогові очолив священик

31 січня 2015 о 12:52

Міністерство культури України призначило протоієрея Юрія Бойка виконуючим обов’язки гендиректора музею народної архітектуру та побуту Пирогово у столиці, передає УНН з посиланням на дирекцію музею.

Ю.Бойко, будучи настоятелем парафії Святих великомучеників Бориса і Гліба Української Православної церкви, проводив служби у пирогівській церкві Архистратига Михаїла.

Новопризначений свого часу обирався народним депутатом від “Нашої України” та працював радником президента Віктора Ющенка.

Нагадаємо, що на посаді гендиректора Пирогово Ю.Бойко змінив Дмитра Зарубу. На адресу тепер вже колишнього Дмитра Заруби неодноразово звучала критика з боку громадськості. Його звинувачували у комерціалізації музею під відкритим небом.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути