chrome firefox opera safari iexplorer

Нардепи вимагають люстраційної перевірки для керівництва НТКУ

19 січня 2015 о 11:31

Група народних депутатів України, серед яких В. Ар’єв, Є. Рибчинський, О. Барна, Т. Юрик та інші, звернулись до Міністра юстиції Павла Петренка з проханням повідомити, коли пройде люстраційну перевірку перший заступник Генерального директора Національної телекомпанії України Олександр Лієв.

Про це «Рідній країні» стало відомо зі звернення, яке надали депутати.

Нардепи повідомляють, що до них звернулися представники засобів масової інформації Чернівецької області з вимогою пояснити, чому досі не потрапив під дію Закону України «Про очищення влади» перший заступник Гендиректора НТКУ Олександр Лієв.

Зокрема, журналісти звертають увагу на те, що вже неодноразово у засобах масової інформації висвітлювалась досить неоднозначні вчинки уродженця Республіки Комі, колишнього чиновника Чернівецької області, якого свого часу звинувачували у розкраданні бюджетних коштів, а потім – активного члена Партії регіонів та Міністра курортів і туризму АРК в Уряді одного з керівників Партії регіонів та представника найближчого оточення Віктора Януковича Василя Джарти.

Також представники ЗМІ звертають увагу на те, що нинішній перший заступник Генерального директора Національної телекомпанії України ще донедавна мав яскраво проросійську налаштованість. Зокрема, в цьому сенсі особливо активно Олександр Лієв відзначився у 2006—2009 рр., коли усіляко сприяв представленню інтересів Російської Федерації в Україні, брав активну участь у зібраннях та конференціях представників російських общин щодо проблем російськомовної громади в Україні, необхідності активізації політики Росії відносно України, висловлювався проти «націоналістів» тощо. Під час роботи в команді Василя Джарти О. Лієв отримав імператорський орден Святої Анни третього ступеня. А ще нещодавно, у березні 2014 р., на кримському республіканському телебаченні, а також на своїй сторінці у Facebook, на початку окупації Криму російськими агресорами О. Лієв виступав з публічним заявами, в яких виправдовував російську анексію Криму, заявляючи, що Крим має право стати самодостатнім.

Враховуючи викладене, народні депутати просять Міністра юстиції України поінформувати, хто рекомендував Олександра Лієва на посаду першого заступника Гендиректора НТКУ, чи потрапляє він під дію Закону України «Про очищення влади» і коли пройде люстраційну перевірку.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути