chrome firefox opera safari iexplorer

Режисер комедії «Ялинки 1914» зніме стрічку про конфлікт на Донбасі

21 січня 2015 о 17:00

Творці обіцяють, що фільм не стане «політичним замовленням».
Юрій Биков, який є режисером фільмів «Дурень» і «Ялинки 1914», має намір зняти картину про військовий конфлікт на сході України. Поки деталі сюжету нової стрічки не розкриваються, але відомо, що вона отримала назву «Волонтери», пише Кинопоиск.

«Ми поки не можемо розкривати ідею і сюжет, але ця картина буде про живих людей, про людей, яким погано. Є одна цінність — людське життя, вище якої нічого немає. Ось про це і буде фільм. Я не можу говорити зараз, чи буде це політичний трилер — проукраїнський чи проросійський. Нехай це залишиться інтригою», — цитує Бикова портал.

Спочатку зйомки нового фільму планувалося почати навесні 2015 в реальних локаціях на Донбасі, сподіваючись, що конфлікт до цього часу буде вичерпано. Враховуючи реальну ситуацію в регіоні на даному етапі, було прийнято рішення відкласти роботу до осені.

Творці фільму поспішили відзначити, що хоча вони і подали заявку на державне фінансування «Волонтерів», це ніяк не вплине на зміст картини.

«Я не збираюся очорняти своє авторське ім'я „замовленням“. У мене є уявлення про те, що відбувається, і я хочу його висловити. Якщо воно не співпаде з думкою чиновників, нам не по дорозі», — заявив режисер Юрій Биков.

Очікується, що фільм «Волонтери» вийде на екрани в 2016 році.

Джерело: korrespondent.net
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути