chrome firefox opera safari iexplorer

«Поводир» подивилося майже півмільйона людей — режисер

20 січня 2015 о 19:49

Історичну драму «Поводир» переглянуло майже півмільйона глядачів. Про це під час зустрічі в одному з київських мистецьких клубів режисер фільму Олесь Санін.

«На сьогоднішній день переглянуло 450 тисяч людей у кінотеатрах. Це безпрецедентно для українського кіно. Фільм зібрав вже майже 16 млн доларів. Якби не здорожчання квитків, курс долара, то були б на рівні окупності картини»,- зазначив режисер.

За його словами, фільм змінив ставлення до українського кіно.

«Ми цим змінимо універсальну парадигму непотрібності української кінематографії. Це дає нам можливість свободи. Я тепер не мушу стояти з простягнутою рукою. Можу піти до людини, в якої є кошти, і сказати: принаймні, я тобі збиток не принесу, кіно, яке я зніму, побачать мільйони людей. Важливо було створити цей прецедент»,- прокоментував Санін.

Зауважимо, що остання стрічка режисера — історична драма «Поводир, або Квіти мають очі» була презентована восени 2014 року. Менше, як за тиждень прокату фільм встановив рекорд для сучасного українського кінематографу, його переглянули майже 95 тисяч осіб.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути