chrome firefox opera safari iexplorer

У Грузії пройде «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова»

21 січня 2015 о 15:18

З 29 січня до 1 лютого в Тбілісі відбудеться «Тиждень українського кіно» на підримку українського режиссера Олега Сенцова.

Нагадаємо, що Олега Сенцова ФСБ заарештувало в Криму у травні. Зараз він знаходиться у СІЗО в Москві. Суд залишив режисера під вартою до 11 квітня. Олегу Сенцову загрожує 20 років позбавлення волі.

Звільнення режисера виборюють представники не лише українського кінотовариства, а й колеги по всьому світу, повідомляє «Держкіно». Тепер до світової кіно спільноти зможуть долучитися і мешканці Грузії і тим самим сприяти визволенню політув’язня. Благодійні покази підтримав Національний кіноцентр Грузії.

У Грузії українське кіно представлятимуть організатор заходу Анна Паленчук і режисер фільму «Поводир» Олесь Санін.

«Після того, як 26 грудня Лефортовський суд подовжив термін арешту Олега до 11 квітня, ми зрозуміли, що зараз вкрай важливо не спинятися і винести благодійні покази на новий рівень. Дуже приємно, що першими, з готовністю провести подію у своїй країні, відгукнулися наші грузинські колеги. Сподіваємось, що обрані для показів у Тбілісі фільми гідно представлять нашу країну», — розповіла Анна Паленчук.

У Грузії буде показано чотири українських фільми: «Гамер» (реж. Олег Сенцов), «Поводир» (реж. Олесь Санін), «Параджанов» (реж. Олена Фетісова і Серж Аведікян) та документальний фільм творчого об'єднання # BABYLON'13 «Сильніше, ніж зброя».

Нагадаємо, восени 2014 року «Тиждень українського кіно на підтримку Сенцова» з успіхом пройшов у 10 містах України, зокрема і у Львові.

Метою благодійних показів було допомогти Олегу Сенцову та його родині, а також відкрити сучасне українське кіно для масового глядача.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути