chrome firefox opera safari iexplorer

Тиждень українського кіно

19 серпня 2014 о 13:22

З 3 по 9 вересня в столичному кінотеатрі «Кінопанорама» пройде тиждень українського кіно в підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова, незаконно затриманого ФСБ в Криму. Кошти від продажу квитків будуть передані родині режисера, який зараз перебуває в СІЗО Лефортовської в'язниці в Москві. 

В рамках тижня українського кіно буде показано сім українських фільмів-учасників міжнародних кінофестивалів останніх років: «Гамер» (реж. Олег Сенцов), «Молитва за гетьмана Мазепу» (реж. Юрій Іллєнко), «Істальгія» (реж. Дар'я Онищенко), «Іван Сила» (реж. Віктор Андрієнко, Ігор Письменний), «Трубач» (реж. Анатолій Матешко), «Параджанов» (реж. Олена Фетисова, Серж Аведікян), «Хайтарма» (реж. Ахтем Сейтаблаєв), альманах короткометражної документалістики «Вавилон 13». 

Всі фільми програми так чи інакше піднімають питання боротьби за свободу і справедливість, міжкультурної та міжетнічної толерантності, соціальної активності та формування громадянського суспільства, що так актуально для сучасної України, яка переживає драматичний період у своїй новітній історії.

Джерело: mainpeople.ua
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути