chrome firefox opera safari iexplorer

УТР проведе 10-денну акцію на підтримку Олега Сенцова

05 червня 2015 о 09:00

З 4 червня  ДТРК Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» (УТР) проводить десятиденну акцію на підтримку політичного в'язня кремлівського режиму, українського режисера Олега Сенцова.  Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Впродовж доби в ефірі з’являтимуться ролики, у яких колеги Олега говоритимуть про його творчість, громадянську мужність, про роль митця в непростих історичних реаліях. «Ні про що ніколи не шкодую, ні на що ніколи не сподіваюсь. Просто живу!» — слова Олега Сенцова стали лейтмотивом телевізійних роликів.

Звершиться акція 14 червня, на 400-й день ув’язнення українського режисера. В цей день УТР транслюватиме фільм Олега Сенцова «Гамер», а заслужений діяч мистецтв України, ведуча Людмила Томашпольська присвятить йому  авторську передачу «Про Арт».

Нагадаємо, на 68-му Каннському кінофестивалі пройшли акції на підтримку Олега Сенцова.  В українському павільйоні збирали підписи з вимогою звільнення режисера Олега Сенцова. Усі покази програми«Двотижневик кінорежисерів» організатори розмістили портрет Сенцова поряд із гаслом «Свободу Олегу Сенцову».

Нагадаємо, що українського режисера затримали 10 травня 2014 року у Симферополі та звинувачують у підготовці терактів.

Акції на підтримку Олегу Сенцову висловила європейська кіноакадемія. Польські кінематографісти розпочалибезстрокову акцію підтримки режисера.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути